НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књиге „Живот кроз снове“

Промоција књиге „Живот кроз снове“

У среду, 18. априла у 19:00 у Градској библиотеци Панчево, промоција књиге „Живот кроз снове“.

Уводна реч аутора

Ова књига, коју смо заједно написали, настала је из потребе да се широкој читалачкој публици демистификују уврежена а углавном погрешна схватања о сновима, да се објасни њихово значење, а посебно да се укаже на сврсисходност њиховог коришћења у свакодневном животу.

Књигу смо написали као дугогодишњи чланови искуствених група за анализу снова и ученици др Ивана Настовића а који данас поседују и солидно искуство у самосталном раду на групној и индивидуалној анализи. Према томе, техника којом су снови тумачени, а како је овде и описано, је тродимензионална интегративна техника (Фројд-Јунг-Сонди) коју је др Настовић и осмислио после боравка на специјализацији у Швајцарској, под менторством др Леополда Сондија.

Због потребе да свако од аутора пише својим аутентичним стилом и садржаје представи на себи својствен начин, књига је специфично конципирана, из два дела, тако да се може читати са обе стране. Читаоцима препуштамо избор са које стране ће почети читање а садржаји служе за лакше сналажење у материјалу. Без обзира на различите стилове писања суштина која је у средишту је иста.

Унапред се захваљујемо свима који ће нам након читања књиге упутити предлоге и критику јер ће нам то бити од великог значаја за даљи професионални рад.

Гости: др Мирјана Ђурђевић, председник Удружења „Центар за анализу снова и психодинамске студије ВИВАСОМНИА и Милош Пресић, коаутор