НАЈНОВИЈЕ...

Промоција књиге „Српска Спарта и присаједињење Војводине Србији 1918“

Промоција књиге "Српска Спарта и присаједињење Војводине Србији 1918"

Читаоница Градске библиотеке Панчево Четвртак 13. јун, у 19.30 часова Гости: Зоран Вељановић, аутор, архивски саветник и кустос-историчар, програмски директор Сектора за збирке, истраживања, конзервацију и рестаурацију у Музеју Војводине Зоран Стевановић, рецензент и архивски саветник у Архиву Војводине На самом југу Торонталске жупаније у Краљевини Угарској Срби живели од давнина. Средином 19. века, Панчево или Српска Спарта како је ... Прочитај више »

Трибина: „Поп култура и друштвени ангажман: аутономизам, популизам, андерграунд“

Трибина: "Поп култура и друштвени ангажман: аутономизам, популизам, андерграунд"

Читаоница Градске библиотеке Панчево Среда, 12. јуна у 19.30 часова Гост: Урош Ђурић, визуелни уметник Студирао је историју уметности на Филозофском факултету у Београду, као и сликарство на Факултету ликовних уметности. На ФЛУ је магистрирао 1998. на сликарском одсеку. Почетком осамдесетих година 20. века, био је један од протагониста београдске панк сцене, прикључујући се бенду Урбана герила као бубњар. На ... Прочитај више »

Прослава поводом века од оснивања Градске библиотеке Панчево

Свети Ћирило и Методије

Градска библиотека Панчево има част да вас позове на следеће предстојеће догађаје поводом прославе века од оснивања установе: У петак, 24.05.2024. године у 11.30, Прослава Дана свесловенске писмености и културе и Славе Свети Ћирило и Методије. Обред резања Славског колача. Потом у 12.00 сати представљање новог броја научног часописа за теорију и праксу библиотекарства ”Читалиште”. О најновијем броју овог научног ... Прочитај више »

Мајски дани књиге у Панчеву 2024. године

Мајски дани књиге у Панчеву 2024. године

Од 27. до 31. маја Овогодишњи Мајски дани књиге у Панчеву су у знаку јубилеја. Пре свега, наша установа, Градска библиотека Панчево, слави сто година постојања. То је главни повод да се сетимо јубилеја књижевних стваралаца који су обележили сам крај двадесетог и почетак двадесет и првог века. Најпре, књижевнице Светлане Велмар Јанковић која је преминула пре десет година и ... Прочитај више »

Поетско музичко вече „Може ли и несташно?“

Поетско музичко вече "Може ли и несташно?"

Читаоница Градске библиотеке Панчево Среда 15. мај 2024. године, у 19.00 часова Учествују: Гордана Манигода (Нови Сад), песникиња Дарко Хабазин (Београд), књижевник Бенд „Несташни“ (Панчево) Саша Гамбирожа Дејан Николин и др. Гордана Манигода је до сада објавила збирку песама „Испод епитела'“ у издању Нове Поетике. Сем деце, велике љубави су јој фотографија и сликарство. Имала је самосталну изложбу и учествује ... Прочитај више »