НАЈНОВИЈЕ...

Ајрин Торн: Комлет – Сајмон светски путник 1-4

Ајрин Торн
Комлет – Сајмон светски путник 1-4
Узраст 7-13 година

simon

Сајмон светски путник – 1. Део Поларна пустоловина

Пут око света почиње од Северног пола! Када Сајмон добије тајанствени компас, пребацује се из своје суморне свакодневнице под блештаво сунце ледом окованих предела. Тамо упознаје другачије обичаје и људе, открива таленте које није ни знао да поседује, радост искреног пријатељства као и једно специјално изненађење. Где ли ће Сајмона компас даље одвести, сазнајте у наставцима ове снежне авантуре.

Сајмон светски путник – 2. Део Мексичка мисија

Након ледених простора Антарктика, чаробни компас завртеће се у правцу југозапада. Деду посећује необични гост из Мексика и Сајмон сазнаје да је једини који може да спасе његовог унука. Кришом од свих, наш мали јунак плази у спасилачку мисију где га чекају опасности и житељи мексичке тропске шуме, опаки крадљивци закопаног блага и древна магија мајанских врачева. Сајмон је у трци с временом – сваки минут је важан.

Сајмон светски путник – 3. Део Океанска олупина

У Сајмонов град дошао је огромни акваријум пун разноврсних морских створења, а у кућу до његове доселила се девојчица из Јапана којој је потребна његова помоћ. Време је за ново магично путовање. Овог пута компас га води на Далеки исток, ка олупини дубоко испод окенског плаветнила и он добија прилику да плива с китовима, ајкулама, хоботницама и чудноватим бићима која настањују зону сумрака. Опасности вребају док дечак уз свог новог другара савладава неоткривена пространства испод површине мора. Ако овде све протекне како треба, нашем јунакупредстоји још једна дестинација! Откријте која у следећем наставку!

Сајмон светски путник – 4. Део Четири чаролије

Стрелица компаса сада показује ка југу – време је да Сајмон направи пун круг и да крене у четврту авантуру на четвртој страни света. Када га једног јутра посети мистериозна ласта и поведе у жарку Африку да би помогао младом поглавици племена Токалеја, наш јунак сусрешће се са старим пријатељима, а упознаће и неке нове. Величанствени Викторијини водопади одузимају дах, дивља савана буди радозналост и дивљење, док се на једном месту додирују различите светске културе. Четири светских путника удружиће своје моћи против зле силе и доказаће да пријатељство нема граница.

www.leo.rs