НАЈНОВИЈЕ...
„Недеља руског филма у Панчеву“ и свечано отварање изложбе „Књижевничка чета“

„Недеља руског филма у Панчеву“ и свечано отварање изложбе „Књижевничка чета“

Градска библиотека Панчево и друштво српско-руског пријатељства Словенска Унија – Славянский Союз вас позивају на „Недељу руског филма у Панчеву“ и свечано отварање изложбе „Књижевничка чета“ 07.06.2021.године у 19 часова.

„Недеља руског филма у Панчеву“ одржава се четврту годину за редом, под покровитељством Руског Дома у Београду, а у организацији Градске библиотеке Панчево и друштва српско-руског пријатељства Словенска Унија – Славянский Союз

На отварању филм из 2020 г. „ПОДОЉСКИ КАДЕТИ“ премијерно у Панчеву. Велика захвалност Студия ВоенФильм.

Недеља руског филма у Панчеву 2021.

Свечано отварање изложбе „Књижевничка чета“ 07.06.2021. у 19 часова.

СА ПЕРОМ НА ПУШЦИ

Изложба je посвећена Чети писаца, али у ширем значењу тих речи. У оквире ове изложбе неће ући само оних 80 писаца који су се у јесен 1941. упутили на ратиште да бране Москву, него и сви совјетски писци, који су се борили за отаџбину са пером у рукама, a неретко и митраљезом, писци који су пружали отпор гебелсовој пропаганди, који су оставили своје родне куће и породице, како би завршили у евакуацији, који су погинули пред Москвом, Стаљинградом или Кенигсбергом, писци који су се смрзавали у опкољеном Лењинграду и они, који су дошли до Берлина, како би видели тријумф и посведочили победи совјетских трупа.

Изложба Књижевничка чета