НАЈНОВИЈЕ...
Предавање: „Изазови породице данас“

Предавање: „Изазови породице данас“

Читаоница Градске библиотеке Панчево

Понедељак, 26. фебруар, у 19.00 часова

Гост: др Зоран Павловић, редовни професор Правног факултета Универзитета Привредна академија у Новом Саду, profesor et dr honoris causa Универзитета у Печују

Наше сведочење о злочинима за која сазнајемо тек када испливају иза четири зида, а тичу се тешких убистава, телесних повреда, психичких, емотивних и других страшних последица, изазивају код нас револт и захтев да се извршиоци што теже казне. Да те казну буду све веће и веће. Али, лаички, а често и професионално, још увек недоовољно говоримо о превенцији, шта је то што можемо да урадимо да до тога не дође или дође у што мањем броју. Превенција која би штитила све угрожене, кроз поверење у институције, кроз правовремену реакцију. Заштита приватности не значи забрану уласка у породицу, већ тек спречавање непотребног скупљања података о личности, али не и улазак у четири зида.

Породица, основ свега. Када нас се сви одрекну, када нас издају, окрену нам леђа или када остајемо сами, ту је породица. Основна (нуклеарна), биолошка, усвојена, хранитељска или старатељска… али Породица. У свету пуном изазова, угрожености и вредности које се мењају, породица опстаје. Дајмо јој подршку и шансу. Покушајмо да пронађемо одговоре на постављена или неизговорена питања, како да се сачувамо. Да дамо шансу Породици. Зато разговори о овој теми не могу да се понаљају, јер увек откривају нове проблеме, где треба да потражимо одговоре на њих. Да се супротставимо изазовима и очувамо вредности важне за наш опстанак. Наша култура, традиција, знања…. крећу из породице.

Разговор који тек започињемо.