НАЈНОВИЈЕ...
Предавање, изложба и представљање нове књиге Маје Волк „Како сам освојила трајно здравље?“

Предавање, изложба и представљање нове књиге Маје Волк „Како сам освојила трајно здравље?“

Читаоница Градске библиотеке Панчево

Среда, 7. јун, у 18.00 часова

Гости:

  • Маја Волк, ауторка
  • Александар Вавић, музичар

Maja Volk

Маја Волк је ћерка др Петра Волка, филмског и позоришног критичара и глумице Мирјане Коџић. Завршила је средњу музичку школу „Јосип Славенски“, одсек за класичну гитару и дипломирала је драматургију на Факултету драмских уметности. Упоредо са студијама драматургије, студирала је енглески и шпански језик на Филолошком факултету. Као стипендиста француске владе, започела је постдипломске студије на Новој Сорбони у Паризу, а завршила их на Факултету драмских уметности у Београду, где је магистрирала тезом „Драме Жан-Пол Сартра на југословенским сценама“. Њена књига „Драматургија модерног америчког филма од 1970-1990“, у издању Института за филм 1995. године, уједно је и њен други докторат из области филмологије.

Као стипендиста шведске владе, у Стокхолму изучавала стваралаштво Аугуста Стриндберга, да би докторирала 30. октобра 1991. године на Факултету драмских уметности у Београду, одбранивши тезу „Драматургија Аугуста Стриндберга у светлу његових позоришних теорија“. Други докторат из области филмологије је одбранила књигом „Драматургија модерног америчког филма од 1970-1990“, у издању Института за филм 1995. године.

Говори енглески, француски, шпански, италијански и португалски језик, а пева и на јапанском, кинеском, хебрејском, јидишу, арапском, каталонском, гејлику…