НАЈНОВИЈЕ...
Предавање: „Владари из сенке и организовање исламског тероризма“

Предавање: „Владари из сенке и организовање исламског тероризма“

Гост: Дејан Лучић
Четвртак, 5. фебруар, 19:30
Читаоница Градске библиотеке Панчево

Дејан Лучић није само енигма за читаоце, већ и за многе обавештајне службе. Својом књигом Тајне албанске мафије изазвао је праву пометњу у албанској Сигуримији, али и у тајним полицијама Запада, које су разоткривене као покровитељи, а не као борци против тероризма и кријумчарења дроге.

Питања која се увек постављају су: КО СТОЈИ ИЗА ЊЕГА, ОДАКЛЕ МУ ПОДАЦИ? Чињеница је да он као бивши новинар, а садашњи пословни човек, заиста познаје много људи и то на високим положајима. Међутим, његова биографија говори да он није део система, јер је увек ишао „уз ветар“ па је тако добио отказ у листу Интервју после објављивања књиге Павелићев тестамент која је разоткрила злочине Титових сабораца против српског народа.

Енигма Дејан Лучић постаје занимљивија ако се зна податак да је он тајанствени човек који је пилота аустралијског порекла Данијела Снедена одвео у Книн и повезао га са тамошњим покретом отпора. Снеден је данас легендарни Капетан Драган… Лучић је то урадио из сенке.

Тајанствени писац Лучић био је и у Туђмановом Дубровнику са „бившим“ америчким обавештајцем Питером Махером, како би се снимила ТВ репортажа о „разарањима“ града од „четника“.

Међутим, ствар постаје још занимљивија ако знамо да је Лучић ишао у основну школу са сином Фрање Туђмана, Мирославом, који је на функцији главног надзорника хрватске тајне службе… Наравно, то је само почетак једне приче о…

Владари из сенке је шпијунски роман који је интересантнији од Ладлама, Ла Кареа и Морела, јер се дешава овде и сада!

Из приказа проф. др Мирољуба Јевтића

Википедија: Дејан Лучић