НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књиге „Бесмртне приче“

Промоција књиге „Бесмртне приче“

Градска библиотека Панчево вас позива на промоцију књиге „Бесмртне приче“, аутора Ратомира Антоновића. Промоција ће се одржати у четвртак 17. марта 2022. године у 19.00 часова у читаоници Градске библиотеке Панчево.

Гост:

  • Ратомир Антоновић, аутор

Ратомир Антоновић Бесмртне приче

Доктор правних наука, а по слободном убеђењу уметник и уметнички стваралац, Ратомир Антоновић је после дугогодишњег прикушљања занимљивих материјала, одлучио да објави књигу својих прича, кратка проза која се данас лако чита и прати трендове савременог начина живота. Књига Бесмтрне приче др Ратомира Антоновића је пејзаж данашњег живота, са примесама живота који се некад живео, живота који смо волели и сад га се носталгично сећамо. Приче обилују дубоком емотивном нотом, која нас води у царство прошлости, у неке давно прошле дане, подсећа на детињство, летње распусте проведене код баке и деке на селу, обојене јаким емотивним бојама, мирисима и слатким укусима детињства.

Лакоћа ауторовог приповедања и опојност текста Бесмтрних прича неумољиво одводи у шетњу галеријом слика банатске равнице и портрета људи, чије се судбине пред нама причају. Читалац са сигурношћу не може да назре где почиње фикција и где се окончава приповест о стварно доживљеноме. Читаоца неће моћи да мимоиђе несвакидашњи осећај да је на месту приповедања, у равној Омољици, која је извор скоро свих прича, догађаја, необичних људских судбина, којима аутор, са својом изванредном способношћу, даје широку слику живота, живу и уверљиву, скоро па метафизичку.

Књига има топлу препоруку за свакога ко жели да бар на тренутак побегне од сурове свакодневнице, да се сети топлине која је некад постојала и да доживи несвакидашње, а тако обичне и животне тренутке главних јунака Бесмтрних прича и њиховог аутора, Ратомира Антоновића.

Ратомир Антоновић је рођен 01.08.1984. године у Београду од оца Душана и мајке Славице. Поред оца уметника, наставника хармонике, је као врло млад заволео музику, док је поред мајке, наставника српско-хрватског језика, рано заволео писану реч.

Ратомир Антоновић

Завршио је нижу музичку школу „Станислав Бинички“ и средњу музичку школу са музичком гимназијом „Станковић“ у Београду, након чега се опредељује за студије права на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, где завршава основне академске студије. Постдипломске студије на магистарским студијама наставља на Правном факултету у Бањалуци, док докторске студије завршава на Факултету друштвених наука Интернационалног Универзитета у Горажду.

Поред интензивног научног рада, рада у просвети на Факултету за право, безбедност и менаџмент „Константин Велики“ у Нишу, аутор је радио на многим руководећим радним местима и то у ЈКП Београдске електране, ЈКП Инфостан технологије Београд, Инекс Интерекспорт АД, био је саветник председника Народне скупштине Републике Србије, а још као студент се бавио новинарством у листу „Омољчанин“, који је излазио у Омољици.

Књига „Бесмртне приче“ је ауторова прва књига прича. До сад је објављивао стручне радове, чланке и монографије из области права и безбедности.

Срећно је ожењен супругом Данијелом и отац је ћерке Емилије.

Живи и ради у Београду.