НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књиге „Казивања о Србима кроз векове“

Промоција књиге „Казивања о Србима кроз векове“

У четвртак, 26. новембра у 19:00 сати у Градској библиотеци Панчево одржаће се промоција књиге под насловом: „Казивања о Србима кроз векове“, од Стевана Немање и Светог Саве до данас.

На промоцији говоре:

прим. др Богдан Златар, приређивач
др Александар Средојевић
проф. др Ђорђе Лопичић

у уметничком програму учествују:
Љубомир Манасијевић и Ненад Станковић

Текстове за књигу је написао велики број академика, професора факултета и доктора наука. Обухваћене су све области из живота српског народа од средњег века – уметност, наука, обичаји, миграције и ратови, религија. Књига има 1650 страна у тврдом повезу.

Као Србин православне вере имао сам неодољиву потребу да приредим ову књигу енциклопедијског карактера.

Назив књиге Казивање о Србима кроз векове са поднасловом Од Свеог Стефана Немање и Светог Саве до данас из пера великог броја академика, професора универзитета, доктора наука и других, само за себе говори кроз шта су све Срби пролазили и које су им све вредности.

Прим. др Богдан Златар

О Србима, њиховиј историји, духовности и свим осталим чињеницама, догађањима и дугогодишњој историји написано је на хиљаде књига, монографија, чланака, коментара, расправа, фељтона, приказа и остврта које обрађују разне теме, тако да, када читалац жели да нешто што га интересује одмах пронађе и то у једној књизи која обрађује више тема, тешко да ће то пронађи. Зато ова књига, овај зборник радова, чији је приређивач и уредник примаријус др Богдан Златар, управо пружа ту могућност и задовољава сва интересовања.

У овој књизи читалац ће практично пронаћи све што је везано за најбитније одреднице о Србима кроз векове.

Проф. др Ђорђе Н. Лопичић