НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књиге „Српски национални интерес“

Промоција књиге „Српски национални интерес“

У четвртак, 26. априла 2018. у 19:00 одржаће се промоција књиге „Српски национални интерес“.

Гости:

Проф.др Владимир Првуловић, аутор
Зоран Колунџија, ИК „Прометеј“
Миленко Павлов, глумац

О књизи:

Књига детаљно објашњава елементе српског националног и културног идентитета кроз историју и даје најважније предлоге за, по први пут, коначно саборно обликовање српског националног интереса, у тешким временима за српску нацију.

Ово дело би требало да послужи као основа за садржајну, компетентну и дубинску анализу и расправу. О предлозима из ове књиге треба дискутовати, сучељавати мишљења без надметања на српској политичкој сцени.

Жеља нам је да ова књига допринесе што бољем одмеравању потеза и одлука о питањима од српског националног интереса, не само за решавање садашњих крупних проблема, већ и за будућност српског народа.

Аутор се потрудио да изложи основу за дефинисање српског националног интереса. Као његове неизоставне елементе он издваја: политичко конституисање и заштиту српских земаља и територија на којима Срби живе, опстанак и развој српског народа, очување српског језика и културе, реафирмацију улоге Српске православне цркве и Светосавља, кориговање неких лоших својстава српског менталитета, непризнавање тзв. косовске независности, референдумско изјашњавање о приступању ЕУ.

У закључним напоменама српски национални идентитет и интерес посматрани су у контексту рецентних (гео)политичких процеса на Балкану, Европи и свету. Аутор успоставља везу српске позиције са успоном нових сила, проблемима ЕУ, брегзитом, сепаратизмом Каталоније, чињен.цом да пет земаља ЕУ није признало тзв. косовску независност…

Ово је дело научника писано на једноставан начин и приступачно широкој публици. Аутор не скрива личну забринутост за очување српског националног индетитета, те за заснивање и остваривање националног интереса у веома тешким условима. Стога се читаоцу обично обраћа у првом лицу и износи сопствена виђења проблема и њихових решавања. Своје ставове поткрепљује многим познатим, али и новим чињеницама…