НАЈНОВИЈЕ...
Промоција нове књиге – романа Драгана Брујића

Промоција нове књиге – романа Драгана Брујића

У четвртак, 19. октобра, у 19:30 у Градској библиотеци у Панчеву, промоција нове књиге – романа Драгана Брујића „Један дан на крају света“.

О роману ће говорити: Драган Брујић, аутор и Милан Орлић, уредник издања.

Роман „Један дан на крају света“ Драгана Брујића, лирски је роман о постапокалиптичкој свакодневици преостале шачице људи, након Велике катастрофе. Та планетарна катастрофа отвара врата „добу разарајућег бесмисла и бесмисленом разарању“. Ова софистицирана романескна структура баштини врсту светске литературе чији је најзрелији репрезент, у српској књижевности, Борислав Пекић (у „Атлантиди“ или у „1999“). Усред таквог окружења и вредносног система, главни јунак и јунакиња (Учитељ Лепог и Модена) покушавају да живот организују следећи, намерно и ненамерно, идеале Лепоте и Смисла.

Драган Брујић, живи и ради између Панчева и Београда, а страсти су му историја и картографија. Коаутор је „Илустрованог водича кроз српску Спарту: фусноте из историје Панчева” (1998). А објавио је „Водич кроз свет антике: Грчка, Рим, Персија“ и „Водич кроз свет Византије: од Константина до пада Цариграда“. Коаутор је обимне илустроване монографије „Београдска надбискупија и њено окружење у времену и простору“. У неколико наврата је објављивао у часопису Свеске. Приповетка ,,Ланци’’ уврштена је у литерарну монографију „Панчево, варош где се Дунав улива у Тамиш”.