НАЈНОВИЈЕ...
Промоција романа „Јаз“

Промоција романа „Јаз“

У читаоници градске библиотеке, 23. фебруара 2017. у 19 часова, оквиру трибинског програма „Књижевни четвртак“, гост Вулета Журића биће Дарко Тушевљаковић, аутор романа „Јаз“, који се нашао у ужим изборима за неколико књижевних награда.

Сликајући живот младих људи у једном узбурканом времену и комбинујући елементе друштвеног романа и фантазмагорије, писац у Јазу обликује позорницу на којој се, усред великих политичких и историјских ломова, показују упечатљиви ликови са својим људским и интимним драмама.

Снажна прича о томе како преживети историју и сачувати право на властиту различитост.

Од Београда и Крагујевца деведесетих до слике породичног одмора у Грчкој, у паралелним и укрштеним причама разрешавају се личне и породичне драме, дуга повест насиља и борбе са собом и другима.

Дарко Тушевљаковић рођен је у Зеници 1978. године. Од 2002. објављује краћу и дужу прозу у разним домаћим и регионалним часописима и антологијама. Године 2004. добија награду „Лазар Комарчић“ за најбољу новелу. Објавио је романе Сенка наше жеље (2010) и Јаз (2016), као и књигу прича Људске вибрације (2013), која се нашла у најужем кругу за књижевну награду „Златни сунцокрет“. Живи у Београду.