НАЈНОВИЈЕ...
Промоција романа „Живот на грам“

Промоција романа „Живот на грам“

Гости: Лара Дорин, писац и песник, Моника Крстић, глумица, Ранка Танасић Барлов, аутор
Модератор: Сенка Калембер Михајловић
Уторак, 27. јануар, 19:30.
Читаоница Градске библиотеке Панчево
Задивљујући, дирљив роман о болној празнини између онога што јесмо док волимо и онога што постанемо онда када та љубав нестане.

Изванредна прича о љубави, наркоманији, губитку и пријатељству, смештена у данашњем времену у којем су деградиране све моралне вредности.

Јунакиња романа, Чарна, која је уједно и приповедач, била је четири године у љубавној вези са Угрином, зависником наркотика. Она роман почиње од тренутка када је напустила Угрина.

Испитујући себе, своје поступке у форми дневничких записа, она пролази кроз времеплов. Док у садашњем времену пати због изгубљене љубави и привремени смештај налази боравећи код другарице Ленке, у исто време се присећа њиховог упознавања. Исповедајући се, присећа се свега кроз шта је прошла живећи са зависником. Због велике љубави и поштовања према Угрину она ће покушати да учини све што је до ње, верујући да ће га својом искреном љубављу спасити из канџи наркоманије.

Кроз цео роман Чарна читаоце упознаје са узроцима и последицама конзумирања наркотика. Едукативни карактер романа посредно је истакнут. Он шаље поруку о последицама конзумирања наркотика и о проблемима које наркотици могу да проузрокују у породици, друштву, односно у појединцу који изабере такав начин живота.