НАЈНОВИЈЕ...
Промоција збирке песама Валентине Новковић „Небогледни пев“

Промоција збирке песама Валентине Новковић „Небогледни пев“

Читаоница Градске библиотеке Панчево

Уторак, 21. март, у 19.00 часова

Гости:

  • Валентина Новковић, ауторка
  • Милован Станковић, књижевник
  • Милан Орлић, књижевник

Valentina Novković, autorka

Milovan Stanković, književnik

Milan Orlić, književnik

„Поетски израз песникиње је оригиналан и вишеслојан, чак и за мање пажљивог читаоца препознатљив и у директној је импликацији са њеним ранијим стваралаштвом. „Небогледни пев“ је саткан од лепоте, доброте, љубави, као противтежа свим упорним искушењима и биће читаоцу поуздано уточиште када га изневери свет који је тих аксиоматских вредности лишен”.

Тони Пердић, рецензент

„Пјесникиња са интензитетом преиспитује поступке лирског субјекта, односно себе, или једног од нас. Акцент јесте на презенту, тренутку, непрестаном трпљењу и непрекидном тумачењу акциденталних предмета и појава у симболичком, религијском или вјерујућем кључу, који се управо открива“.

Иван Деспотовић, рецензент

Валентина Новковић је професорка руског језика и књижевности, преводилац, књижевник. Објавила је три песничке књиге: „Безвремено (Драслар, 2014.), „Кап на суш“ ( Партенон, 2018.) и „Одгонетке нежности“ (Либерланд, 2021.), као и књигу прича „Два сата од збиље“ (УКС, 2020.). Уредник је у издавачкој кући „Либерланд“ и водитељ редовног програма „Разговор са песником“ библиотеке „Милутин Бојић“. Живи и ради у Београду.