НАЈНОВИЈЕ...
Трибина: „РОДОЉУБЉЕ у дечијим књигама – ДА ИЛИ НЕ?“

Трибина: „РОДОЉУБЉЕ у дечијим књигама – ДА ИЛИ НЕ?“

Читаоница Градске библиотеке Панчево

Четвртак 28. децембра 2023. године у 19.00 часова

Да ли и како деци треба преносити вредност љубави према свом народу и држави данас у српском друштву?

Има ли противљења томе?

Како се то радило некада, а како се ради данас?

Зашто је то важно и шта ће се десити ако то не будемо радили?

На ова и слична питања покушаће да дају одговор гости:

  • Зоран Стефановић, Председник удружења драмских писаца Србије
  • Милан Бојић, историчар и писац дечијих књига „Српски јунаци од Косовског боја до Кошара“, „Кошаре: нови косовски бој“ и „Срби против Нато од 1991 до 1999 године“
  • Милена Ковачевић, професор српског језика и књижевности, писац дечијих књига „Жене јунаци Великог рата“ и „Буди човек:примери чојства код Срба“
  • Александар Миљевић, писац дечијих књига „Чуда Божија Господа Исуса Христа“ и „Догодине у Призрену:сан о слободи“, и издавач и уредник едиције „Добро дете“ у којој су објављене све наведене патриотско-историјске књиге за децу.

Удружење „Добродетељ“ је основано ради очувања и развоја јеванђељских врлина и традиционалних вредности, врлина које су одувек красиле припаднике српског народа, и вредности које су вековима биле важне како српском народу у целини, тако и сваком припаднику нашег народа посебно Те вишевековне националне врлине, као што су гостољубље, милосрђе, храброст, доброта…као и врховне националне вредности као што су Православље, Отаџбина и Породица, су данас угрожене, и чак се често замењују својим потпуним супротностима.

Стога у жељи да подржимо опстанак наших вековних врлина и вредности, које и данас дели огромна већина српског народа, покренули смо издавачку делатност за децу и омладину, како би покушали да најбоље од нашег народа пренесемо новим генерацијама.

Верујемо да издаваштво неће бити једини начин за промоцију свега доброг српској деци, и да ћемо у будућности налазити и друге путеве да оплеменимо доброте жедне дечије душе.

Едиција ДОБРО ДЕТЕ – књиге које оплемењују дечију душу

„Добро дете“ је едиција књига за децу која има за циљ да подстакне код деце развој оних особина које су одувек красиле велике и незаборавне личности – веру, храброст, доброту, истинољубље, несебичност, љубав…јер то је оно што истински испуњава човека и чини га срећним.

Деца памте приче из детињства, везују се за те приче и њихове јунаке, и копирају их у свом животу, па је врло корисно да се деци док су још мала читају приче које промовишу врлине и добра дела, као и да им се када мало порасту поклањају књиге са таквим темама, да их сами читају.

Кроз књиге едиције „Добро дете“ позивамо родитеље, баке и деке, тетке и тече, ујаке и ујне, стричеве и стрине, кумове и пријатеље…да помогну деци коју воле, да поред стицања знања и вештина неопходних за живот, сачувају и у својим старијим годинама све оне врлине које деца најчешће имају док су мала, врлине које једном речју можемо назвати – доброта.

Јер каква нам одрасту деца, такав ће бити и свет у којем ћемо и ми и они убудуће живети.

Dogodine u Prizrenu

Srpski junaci

Zene junaci velikog rata

Kosare novi kosovski boj