НАЈНОВИЈЕ...
Јавне библиотеке и њихова публика

Јавне библиотеке и њихова публика

Међународни округли сто на тему „Јавне библиотеке и њихова публика“ одржава се у петак 7. новембра 2014. у Новом Саду, у згради Ректората Новосадског универзитета. Отворен је за колеге из целе земље које интересују искуства и добри примери рада библиотека са корисницима.

Циљ округлог стола је размена искустава и мишљења колега из иностранства (Шпаније и Велике Британије) са библиотекарима из Србије на две, по нашем мишљењу, изузетно значајне теме за будућност библиотека у Србији:

• Улога јавне библиотеке у локалној заједници и
• Јавне библиотеке у дигиталном добу

Организује га Удружење Културис, у партнерству са Градском библиотеком у Новом Саду и Градском библиотеком у Панчеву, а уз подршку Министарства културе Србије и Секретаријата за културу Београда, организује

У прилогу су програм округлог стола и детаљније информације са биографијама учесника.

Присуствовање овом округлом столу је бесплатно, уз претходну пријаву путем е маила: [email protected]У пријави је потребно навести име и презиме, назив библиотеке из које долазите, ваш број мобилног и фиксног телефона и маил адресу.

Градска библиотека Панчево и удружење Културис објавили су почетком пролећа публикацију „Планета Читалац“, приручник о развоју публике у библиотекама. http://kulturis.org/planetacitalac.html

За сва питања можете се обратити на маил удружења Културис [email protected], контакт особа је Ања Арандјеловић.

Програм округлог стола (ПДФ)
Детаљније информације са биографијама учесника (ПДФ)