НАЈНОВИЈЕ...
Креативни курс Гитаре у Градској библиотеци у Панчеву

Креативни курс Гитаре у Градској библиотеци у Панчеву

Креативни Курс Гитаре се од ове године одржава у Градској библиотеци у Панчеву. Часови Креативног Курса Гитаре се одржавају четвртком од 19:00 часова и суботом од 15:00 часова. Курсеви су намењени потпуним почетницима, али и гитаристима који желе да продубе и унапреде своје свирање. Групе се формирају према узрасту (деца и одрасли), као и према нивоу искуства и знања полазника (основни и напредни курсеви).

Са полазницима курса ради професор Александар Антић, који је наследио врсног професора гитаре из Панчева Ненада Петровића. Александар каже да је програм по коме ради Креативни Курс Гитаре врло занимљив и да полазници, без обзира на узраст или знање, веома узивају у њему. Такође, додаје да је важно што је унапред организована цела година курса, као и наступи полазника у току године.

Александар Антић је рођен 1995. године у Панчеву. Гитару почео да учи са 8 година. Већ у првој години учења освојио I награду на ВИ Међународном фестивалу гитаре у Лесковцу. До сада има 17 награда од којих се издвајају Лауреат на V-арт такмичењу у Ваљеву, I-1 награда на такмичењу Класик арт у Шапцу и 2. место на Међународном такмичењу Марин Големинов у Ћустендилу-Бугарска. Сада је студент III године на Академији уметности Нови Сад у класи Зорана Крајишника. II годину студија је завршио на конзерваторијуму Ђузепе Тартини у Трсту-Италија у класи Бјанки Дућо. Усавршавао се на мајсторским радионицама код професора Срђана Тошића, Александра Хаџи-Ђорђевића, Вере Огризовић, Душана Богдановића, Томаса Офермана, Милоша Јањића и Костаса Коциолиса. Наступа као солиста и као члан камерног ансамбла. Радио је као наставник гитаре у М.Ш. Нови Кнежевац и у М.Ш. „Стеван Христић“ у Бачкој Паланци.