НАЈНОВИЈЕ...
Представљање књигa „Банатски твор“ и „Из камена суза“

Представљање књигa „Банатски твор“ и „Из камена суза“

Градска библиотека Панчево вас позива на представљање књиге кратке прозе „Банатски твор“ Горана Мракића и књиге поезије „Из камена суза“ Горана Ивића.

Представљање ових књига биће одржано у петак, 20. маја 2022. у 19 часова у читаоници Градске библиотеке Панчево.

О књигама ће говорити:

  • Младен Рацић,
  • Никола Драгаш,
  • Мирослав Грубанов,
  • Горан Мракић

и

  • Светлана Гајић
  • Душан Генц
  • Горан Ивић

Горан Мракић (19.07.1979, Велики Семиклуш, Румунија. Завршио основну школу у Варјашу, гимназију „Доситеј Обрадовић“ и факултет историје при Западном универзитету у Темишвару. Радио је 15 година као новинар српског листа „Наша реч“ у Темишвару. Тренутно се бави издаваштвом у приватном аранжману. Објавио је три књиге афоризама („Српски хард-корени“, „Терористички контранапад“, „Мој родни крај света“) и једну књигу сатиричне прозе („БанаЦки твор“) на српском језику, као и две књиге прозе („Панк реквијем“, „Гаражне приче“) и једну књигу поезије („Свет је моја лудачка кошуља“) на румунском језику. Живи и ради у Темишвару.


Горан Ивић пореклом је из Билеће, а живео је у Сарајеву, гдје је рођен. Писањем поезије бави се више од тридесет година, а прву збирку песама „Цвијеће и (не) цвијеће“ објавио је 2019. Друга књига „Из камена суза“, са 100 песама родољубиве, духовне и љубавне лирике, издата је 2021. Његови стихови заступљени су у бројним међународним зборницима поезије, а песме су му превођене на више страних језика и награђиване су. Члан је „Свесловенског књижевног друштва“. Живи и ради у Новом Саду. По образовању је дипломирани инжењер пољопривреде на одсеку воћарство и виноградарство. Отац је троје одрасле деце. Свом камену, у вољеној Херцеговини, увјек се радо враћа и жеља му је да се заувек врати.