НАЈНОВИЈЕ...
Представљање књиге „Суворов – непобедиви Христов војник“

Представљање књиге „Суворов – непобедиви Христов војник“

У четвртак, 12. децембра 2019. године у 20:00 одржаће се представљање књиге „Суворов – непобедиви Христов војник“ Ранка Гојковића.

Гост: Ранко Гојковић, приређивач, православни публициста и преводилац

О књизи:

„Идеју да приредим књигу о Суворову добио сам од једног српског монаха још пре неколико година. Међутим, до озбиљнијег рада на књизи дошло је тек после подршке коју сам добио од свог руског пријатеља и брата, публицисте Павела Тихомирова, тако да он није тек тако уписан као коаутор-приређивач књиге. Заједнички смо осмислили концепт књиге и одмах смо се сложили око наслова који изражава суштину садржаја – приказ Суворова у оном светлу које га највише карактерише – као НЕПОБЕДИВОГ ХРИСТОВОГ ВОЈНИКА.

Човек који је подробно упознат са страдалничком историјом Цара Николаја II, у још већој мери схвата и поштује величину Александра Суворова. Човек који је имао АПСОЛУТНО поверење, до граница обожавања, комплетног руског војинства, исказивао је апсолутну верност Цару (царевима – пошто је служио верно како Јекатерини II тако и Павлу I) упркос немилости са њихове стране у коју је упадао (пре свега Павла I). Верност великог војсковође Помазанику Божијем произилазила је из његове истинске оцрковљености, из његовог истинског христоцентричног менталитета, који је тако недостајао већ обезбоженим, дехристијанизованим руским генералима у марту 1917. године. Суворов је дубоко схватао антихришћанску суштину безбожне Француске револуције и Наполеона као претече антихриста, па је његово војинство доживљавао на једино исправан начин – као армију антихриста. Био је апсолутно свестан лажности „хумане“ масонске пароле о „слободи, једнакости, братству“ Француске револуције и на више места у овој књизи то је и истакнуто у записаним речима самог војсковође.“

Ранко Гојковић