НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књиге „Гешалт психортерапија“

Промоција књиге „Гешалт психортерапија“

У четвртак 7. јуна у 19:30 промоција књиге „Гешалт психортерапија“ аутора Клаудија Наранха, једног од најпознатијих светских гешталт психотерапеута.

Гости:

Милан Николић, гешталт терапеут и издавач
Невена Савчић, гешталт терапеут у едукацији и уредник издања
Ивана Пајовић, мастер клинички психолог и гешталт терапеут под супервизијом
Слободан Николић, психолошки саветник и терапеут

Извод из предговора:

„Занимљив је поднаслов ове књиге: Гешталт терапија – став и пракса нетеоријског учења о искуству. Овај поднаслов је, по речима Наранха, написан, у ствари, да би истакао напоре „калифорнијског гешталтаˮ шездесетих и седамдесетих година да заузме радикално антиинтелектуални приступ и стил који је заступао Перлс, али и Наранхову потребу да нагласи ову чињеницу у историји развоја гешталт терапије.

Данас смо сведоци чињенице да је писање у области литературе гешталт терапије немогуће испратити читањем издатих књига. Ова чињеница захтева од читаоца да препозна сопствену одговорност за развој вештине избора у таквој ситуацији. У свету књига који нам толико нуди, често се осећамо преплављени и обесхрабрени пред мноштвом информација, које никад не успевају да постану асимиловано знање и подршка.

Верујемо да је ова књига добар избор и да долази у тренутку када је едукација нових генерација гешталт терапеута можда пред искушењем да овога пута оде далеко од њених старих, али не и застарелих почетака.

Давно смо се као гешталт терапеути и учитељи удаљили од антиинтелектуалног, искључиво искуственог приступа у гешталт терапији. Књига која је пред нама, између осталог, подсећа нас на оно одакле су оснивачи овог правца кренули. Са друге стране, књига указује на то да на том путу, следећи осниваче, а, посебно, развијајући овај правац психотерапије, не одемо предалеко – у супротном правцу.“

Др Лидија Пецотић