НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књиге „Патријарх Павле, светац којег смо познавали“

Промоција књиге „Патријарх Павле, светац којег смо познавали“

У петак 8. јуна у 19:30 промоција књиге „Патријарх Павле, светац којег смо познавали“.

Гост. Ђорђе Рандељ, аутор и публициста

О књизи:

Књига, коју је објавила новосадска издавачка кућа „Прометеј“, омогућава читаоцима увид у начин размишљања и вредности за које се залагао човек који представља један од светлијих примера у нашој новијој историји.

Патријах Павле – Скромност, поштење, мудрост и приступачност

Патријарх српски Павле био је 44. поглавар Српске православне цркве у периоду од 1990. до 2009. године. Као значајна личност која је оставила изузетно велики траг у новијој српској историји, многим поштоваоцима његовог лика и дела ова публикација омогућава да још детаљније спознају његову личност, коју како и сам аутор књиге каже „краси скромност, поштење, мудрост и приступачност, као човека из народа, без комплекса величине или протокола“.

Ђорђе Рандељ новинар, публициста, књижевник

Новосађанин, Ђорђе Рандељ (1954), један је од наших најугледнијих новинара, публициста и књижевника. Новинарску каријеру отпочео је у Дневнику, сарађивао је са мноштвом угледних гласила, данас је уредник Културне редакције у РТВ Војводине. Аутор је преко двадесет књига.
Организатор је сада већ култног фестивала „Разговори о љубави (према читању)“ на новосадском броду „Зеппелин“, на ком су учествовали најзначајнији српски књижевници. Свештенички син и некадашњи студент Теолошког факултета у Београду аутор је и књига „Откриће Библије“ (Прометеј, Нови Сад, 2012) и „Патријарх Павле: светац којег смо познавали“.