НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књиге „Промицање кроз раздвојене дане“

Промоција књиге „Промицање кроз раздвојене дане“

Читаоница Градске библиотеке Панчево

Четвртак, 9. новембар у 19.00 часова

Гост: Владимир Радовановић, аутор

Vladimir Radovanovic fotografija

Промицање кроз раздвојене дане или роман о „догађајима“ који се нису одиграли једна је од две овогодишње књиге чачанског писца Владимира Радовановића (1964) који је до сада објављивао књиге кратких прича, фрагментарне романе, оглашавао се као драмски писац и колумниста. Оно што ради назива „депресивном прозом“…

О овом роману су рекле:

… Све што се није догодило догодиће се у тренутку, жељена скривеност изрониће изненада па и тај сусрет измаштан, у етру, који не квари чаролију. Постоје очи које писац тражи и које по свему судећи имају разлог за уплашеност, љли и за интуитивну радозналост кроз дане. Такви дани кад-тад настављају шкрипу (не)контролисаних одјека смеха и плача. Бескрајне тежње унутрашњих жеља су колоризоване. Баш те боје су покретач оног унутрашњег доброг у борби против оног унутрашњег лошег која се одвија у подсвести. било ког појединца. Те и ова књига, слично као у индијанској причи о два вука носи поруку и поуку, јер победиће вук који се више храни.

Данијела Глишић

Лирски интониран, сенчен велом мистерије, кратак и језгровит роман Промицање кроз раздвојене дане леп је омаж антологијским приповеткама Иве Андрића, али и самосвојна заокружена, заправо новела о догађајима који се нису одиграли, човеку који нестаје, покушава да избрише себе и жени која одлази и долази. Све то супротстављено је конкретном раму стварности, жени унакаженог лица, којој се свети негдашњи љубавник.

доц. др. Јелена Марићевић Балаћ