НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књиге „Убиство под псеудонимом“

Промоција књиге „Убиство под псеудонимом“

Градска библиотека Панчево вас позива на промоцију књиге „Убиство под псеудонимом“, ауторки Верице Винсент Кол и Мирјане Узелац. Промоција ће се одржати у понедељак 03. октобра 2022. године у 19.00 часова у читаоници Градске библиотеке Панчево.

Учествују:

  • Мирјана Узелац, ауторка
  • Александра Михајловић, књижевница

У свету издаваштва не обитавају само мудре мисли и лепе речи… Тони Божиновски је интелектуалац, песник, преводилац, издавач, учитељ, љубавник… Себе види као ренесансног уметника XXИ века, реинкарнираног лорда Бајрона. Али неко мисли другачије и има довољно разлога да му у редовним интервалима шаље умрлице са текућом годином као годином његове смрти. Неко је успео да на Тонија навуче подсмех књижевних кругова. Неко не може да му опрости старе, а можда ни нове грехе. Неко га се плаши јер је проникао у тајне које су превише интимне да би се делиле са светом. Неко је одлучио да га сурово казни и убије…

Мислите да су књижевници и издавачи обични књишки мољци којима се не догађа ништа занимљиво? Размислите још једном. Крађе, подвале, убиства, уцене, болесна пожуда, жеђ за славом и богатством… Роман Убиство под псеудонимом је пунокрвни трилер који садржи све побројано. И заиста – постоји ли ишта боље од узбудљиве криминалистичке књиге из пера интелигентне и маштовите списатељице? Постоји: када такву књигу напишу две интелигентне и маштовите списатељице. Пун погодак!

Горан Скробоња

Верица Винсент Кол и Мирјана Узелац написале су роман у маниру традиционалних енглеских кримића. Злочин без много крви, сјајна драматуршка поставка ликова, интелектуално решавање мистерије уз врцаву дозу приповедачке ироније главни су адути Убиства под псеудонимом.

Владимир Вујиновић

Одлично! Изузетно вешто написана мистерија, судар Агате Кристи и „Вештица из Иствика“, узбудљив трилер који показује да и свет писаца и издавача може бити убиствен.

Марко Поповић