НАЈНОВИЈЕ...
Промоција романа „Жива истина“

Промоција романа „Жива истина“

Уторак, 19. мај, 19:30

Гости:

Виолета Вашица Стојановић, ауторка
Милена Шећеровић, уредник издања
Милан Шећеровић, филмски режисер и писац

Читаоница градске библиотеке Панчево

О књизи:

„Животна је истина да нам је Бог дао да се родимо и слободу да од свог живота учинимо оно што желимо. Околности под којима смо рођени, место, историјско време,  то је оно што је донекле ван нашег утицаја. Али само донекле. Књига „Жива истина“ Виолете Вашице-Стојановић прича нам занимљиву причу о младој савременој жени која се упушта у љубав, брак, пријатељство и родитељство са  великом снагом, искреношћу и одушевљеношћу животом.

Она је мајка седморо деце, а сви су хвала Богу, здрави, добри, паметни, неки од њих већ своји људи а неки тек закорачили у овдашњи живот. Виолета Вашица-Стојановић кроз свој животопис полемише са собом, са Богом, са осталим људима –  али на такав начин да и она, и Бог, и људи чине јединственост живота коме се ауторка неизмерно радује, али га и оштрим језиком критикује и бескрајном добронамерношћу опомиње.

Жива истина“  је и добро упутство свима који још нису родитељи, јер нису „позавршавали“ многе претходне послове (школа, посао, стан….) да не треба чекати, да треба човек да буде спреман и да се помучи мало, али да нови животи које створи постају безмерно благо које човек мора да чува, васпитава и у њему бескрајно ужива.

Ово је књига пуна промишљања и емоција „обичне-необичне“ жене и њене свете породице.“

Милена Шећеровић