НАЈНОВИЈЕ...
Филип Давид гост манифестације Мајски дани књиге

Филип Давид гост манифестације Мајски дани књиге

Са задовољством Вас обавештавамо да ће манифестација „Мајски дани књиге“, која ове године носи наслов „Панонски буквар прожимања“, угостити писца Филипа Давида, овогодишњег добитника НИН-ове награде, 27. маја у 19:30 у читаоници Градске библиотеке. Том приликом биће промовисан његов последњи, награђени роман, „Кућа сећања и заборава“ у издању издавачке куће „Лагуна“.

Сада већ традиционално, у оквиру манифестације „Мајски дани књиге“, организатори, Градска библиотека Панчево, организују књижевни програм посвећен актуелном добитнику НИН-ове награде. Осим аутора, Филипа Давида, публика ће ове године имати прилику да се дружи и са другим учесницима вечери: Божом Копривицом и Вулетом Журићем.

Фокус овогодишње манифестације Мајски дани књиге – „Панонски буквар прожимања“ биће на прожимању књижевности на мађарском и српском језику у панонском поднебљу. Сваког дана, почев од уторка, 26. маја, до петка, 29. маја, на програму ће бити промоције, предавања, трибине, књижевне вечери и радионице. Књижевна дружења ће употпунити и квалитетан програм намењен најмлађим читаоцима. Улаз на све програме је бесплатан.

Више о програму књижевне вечери и манифестације