НАЈНОВИЈЕ...
Промоцијa прича Слађане Илић „Женски у сто техника“

Промоцијa прича Слађане Илић „Женски у сто техника“

Промоције нове збирке прича Слађане Илић, „Женски у сто техника“ (Дерета)
Гости: Слађана Илић, ауторка и Васа Павковић, књижевни критичар
Уторак, 9. децембар у 19:00
Читаоница Градске библиотеке Панчево

Мислили сте да знате нешто о женама?!

Збирка прича Женски – у сто техника Слађане Илић заснива се на тематским основама важним и типичним за савремени свет у којем се и ми, попут јунака прича, на разне начине сналазимо и не сналазимо. И баш то сналажење и несналажење који доводе до судбоносних, некада и кобних исхода чине додирне тачке читалаца са светом ове књиге, али и са светом културне традиције и делима стваралаца које ауторка поштује и воли.

Служећи се различитим приповедачким техникама, она постиже спонтано кретање кроз прошлост, садашњост и будућност, колико год да је то компликовано и болно.

У причама Слађане Илић заводљивим играма страсти, оргазмима, великим, јаким љубавима или њиховим неминовним и страшним нестајањима непрестано се надмудрују ерос и танатос тако што јунаци учвршћују свој идентитет или од њега немоћни одустају губећи и себе и друге због исконског неразумевања. Ова књига позива читаоце да се загледају у своју унутрашњу голотињу и да из те позиције разголите свет. Она из другачије перспективе открива женско. Она је брутално искрена…