НАЈНОВИЈЕ...
Северна Кореја – путовање по земљи Ким Џонг Уна

Северна Кореја – путовање по земљи Ким Џонг Уна

У понедељак, 8. октобра 2018. године у 19:30 одржаће се путописно предавање о Северној Кореји и промоција књиге „Северна Кореја – путовање по земљи Ким Џонг Уна“.

Након седам година путовања бициклом око света, Снежана Радојичић је посетила и Северну Кореју. Возила је бицикл улицама Пјонгјанга на којима је овај двоточкаш и даље основно превозно средство, прешла Масик превој, посетивши највећи кореански ски-центар, обишла интернационални дечији камп у Сонгдоwон-у, шетала по доковима Wонсан-а, зашла у унутрашнојст земље до Chonnae провинције и видела Улим водопаде, посетила антички краљевски маузолеј у Каесонгу, где се налази гробница краља Wagonga, зачетника династије Корyо, попела се на видиковац на брду Chanamsan, обишла историјски музеј под заштитом UNESCO-а, крочила у Демилитаризовану зону на самој граници са Јужном Корејом која је позната као једно од најзастрашујућих места на планети због концентрације од преко два милиона војника под пуном ратном опремом, у највишем степену приправности, са тунелима препуним мина и учесталим сукобима две стране…

О свему што је видела и доживела током седмодневне посете најизолованијој земљи на свету, Снежана Радојичић верно сведочи у својој новој путописној књизи „Северна Кореја – путовање по земљи Ким Џонг Уна“. Ослањајући се на своје богато путничко искуство и добро познавање азијских култура, с једне стране, као и на искуство одрастања у СФР Југославији у породици комунисте старог кова, с друге, ауторка непрекидно преиспитује све што чује, види и наслути, ништа не закључујући олако и једнострано, већ покушавајући да разуме и објасни, у чему умногоме и успева.

Осим приче о овом несвакидашњем искуству, праћене бројним фотографијама, током промоције ће бити приказани и видео-снимци које ауторка нигде до сада није објавила.