НАЈНОВИЈЕ...
Спасимо земљиште – Светска изложба поезије, уметности и још много тога

Спасимо земљиште – Светска изложба поезије, уметности и још много тога

Поштовани,

Градска библиотека Панчево Вас обавештава да ће ускоро у оквиру Одељења за комуникацију и инклузију и Информационо рефералног центра (ИРЦ) почети са радом сајт ,,Занос игре” . Намера сајта је да позове све заинтересоване да нам шаљу своје креативне радове из разних области уметности. Желимо да Вашу креативност учинимо видљивом широј публици и да заједно кроз креативну игру стварамо свет у каквом желимо да живимо. Библиотека ће организовати онлине изложбе радова на разне теме, о којима ћете бити благовремено обавештени.

↓ Преузмите позив за изложбу у ПДФ формату. ↓

Спасимо земљиште - Светска изложба поезије, уметности и још много тога

Поводом Светског дана заштите животне средине који се у целом свету обележава 5. јуна, светски покрет Свесна Планета – Спасимо Земљиште, под покровитељством Уједињених Нацуја (УН) организује онлине изложбу уметности, поезије и још много тога!

Градска библиотека Панчево у сарадњи са Заводом за јавно здравље Панчево прикључује се овој изложби. Позивамо ученике и све заинтересоване да се укључе у пројекат Спасимо земљиште – светску изложбу уметности, поезије и још много тога!

УН процењују да је 52% светског земљишта деградирано, а то утиче на све, од приноса усева и нивоа хранљивих материја у нашој храни до бидиверзитета и климатских промена. УН такође предвиђају да ће до 2050. 90% светског земљишта бити деградирано ако не делујемо одмах. Ово је очигледна катастрофа у настајању која може озбиљно угрозити животе данашње деце.

Спасимо земљиште – светска изложба уметности, поезије и још много тога је пројекат којим се омладина оснажује да користи своју креативност како би широј публици приближила важност земљишта и његову угроженост.

Од сада па до Светског дана заштите животне средине, 5. јуна 2022. Школе широм света постављаће изложбе радова својих ученика и тако заједно створити највећу светску изложбу икада.
Биће нам част да и ваша школа учествује у овоме. Верујемо да ће за ученике бити изузетно искуство да заједно са другим ученицима из целог света буду део овог пројекта И да ће им подстаћи осећај грађанског поноса на оно шта се може постићи заједно кроз глобалну акцију.

Организују се догађаји с националним лидерима и утицајним људима у више од 27 земаља и волели бисмо да прикажемо креације које су направили ученици ваше школе уз признање и њима и школи. Такође бисмо поделили радове преко веб странице покрета и друштвених мрежа и тако их приказали милионима људи широм света који желе да подрже природу, земљиште и екологију.

Попуњавањем формулара на сајту exhibition.savesoil.cc/add-exhibit можете једноставно и лако да приложите своје креативне радове.

Градска библиотека Панчево, Одељење за комуникацију и инклузију
Информационо-реферални центар (ИРЦ)
Милица Ђурђев, библиотекар информатор

Молим Вас да, ако имате питња, шаљете на мејл:
[email protected]

Завод за јавно здравље Панчево
мр пх спец Мирјана Остојин, помоћник директора

Радујемо се вашем учешћу!

Срдачан поздрав!