НАЈНОВИЈЕ...
Трибина „Поп култура и друштвени ангажман“ и промоција књиге „Укрштене речи“ Зорана Костића Цанета

Трибина „Поп култура и друштвени ангажман“ и промоција књиге „Укрштене речи“ Зорана Костића Цанета

Читаоница Градске библиотеке Панчево

Среда, 10. април, у 19.00 часова

Гости:

  • Зоран Костић Цане, фронтмен групе Партибрејкерс
  • Ивана Димић, писац

Унапред мртви,
за бесмртност се боримо.
Живећемо у ономе
што створимо.

Песме Зорана Костића Цанета су огледало окренуто према вама, оне мотивишу и покрећу на делање. Један човек, а то може бити свако од нас, бескомпромисно се хвата укоштац са судбином и животом, и не намерава да поклекне. Иако књига забрињава и растужује, она пре свега пружа утеху и охрабрује.“

Дарови који су нама дати јесу кључеви слободе. Данас треба одвући човека од њега самог, не дати му времена да размишља ко је, шта је, да изгуби појам о свом трагању и битисању…

Зоран Костић Цане

Зоран Костић, познатији као Цане, је српски и југословенски рок музичар, најпознатији као певач и фронтмен групе Партибрејкерс.

Певачку каријеру је започео у групи Урбана герила. Касније је постао фронтмен групе Радничка контрола са којом је последњи пут наступио у октобру 1981. у Љубљани, као предгрупа групи Шарло акробата на њиховом последњем концерту. Годину дана касније, у августу 1982, основао је групу Партибрејкерс.

Од 2014. године члан је супергрупе Шкртице.

Године 2024. објавио је збирку песама Укрштене речи.

Ивана Димић је српски писац и драматург.

Рођена је 30. јула 1957. године у Београду, где је 1982. године дипломирала драматургију на Факултету драмских уметности. Паралелно је апсолвирала на одсеку Опште књижевности са теоријом књижевности на Филолошком факултету. Завршила је постдипломске студије на CEU (Европски универзитетски центар) у Нансију (Француска) на одсеку Цивилизација 1984/85. године.

Члан је Српског књижевног друштва од 2001. године, а статус Истакнутог уметника у Удружењу драмских уметника је стекла 2005. године.

Објавила један роман, пет књига кратких прича, више драма, више драматизација и адаптација за позориште, три серије за телевизију, више превода са енглеског и француског језика и била драматург на већем броју позоришних представа.