НАЈНОВИЈЕ...
Предавање „Механизам меке окупације“

Предавање „Механизам меке окупације“

У среду 13. марта 2019. са почетком у 19 часова одржаће се предавање под називом „МЕХАНИЗАМ МЕКЕ ОКУПАЦИЈЕ“, у организацији удружења Лас Хентес и Градске библиотеке Панчево.

Повод за ово предавање је недавно објављена књига „МРЕЖНИ РАТ ПРОТИВ СРБА“, аутора Слободана Стојичевића.

Гостоваће:

Слободан Стојичевић, економиста, преводилац, стручњак за Русију
Марко Танасковић, књижевник, публициста, бивши заменик главног уредника часописа „Водич за живот“, колумниста Новог стандарда и аутор романа „Олуја“.

ШТА НАМ СЕ ДОГАЂА А ДА ТО НЕ ПРИМЕЋУЈЕМО, КАО ЗАМОРЧИЋИ КОНТИНУИРАНЕ И СИСТЕМСКЕ ИЗМЕНЕ СВЕСТИ?

Марко Танасковић је пажњи најбољег дела српске јавности опет принео једну драгоцену минијатуру. Прецизну и надахнуту рецензију једне важне, рекао бих незаменљиве и свима нам неопходне књиге/приручника.

Слободан Стојичевић је своје руско животно, духовно и интелектуално искуство успео да сажме колико год је то уопште било могуће, поклонивши нам прави правцати водич за живот у комплексним, густо умреженим околностима савршено организованих и веома моћних, мрачних „рибара људских душа“. Разложио је читав овај манипулативни механизам на ситне комадиће и тиме унапред уништио његову застрашујућу, магијску снагу утицаја.

Без обзира на одређена спорна места (и имена), овде, у „Мрежном рату против Срба“ је покушана неумољива опсервације нечег што нам непрестано „срећу квари“ а да ретко успевамо да осетимо како нам се и зашто то догодило. Али, да не дужим превише.

Добро дошли на дуго чекану прилику о којој ће се тек говорити. И на идеалну прилику да видите ко се све тако претећи нагиње ка вама са тв екрана и компјутерских монитора и упорно покушава да вам осенчи ум и душу најцрњим постојећим бојама.

Незабораван доживљај.“

Драгослав Бока