НАЈНОВИЈЕ...
Промоција књига: „Речник словенске митологије“ и „Речник српских митолошких бића“

Промоција књига: „Речник словенске митологије“ и „Речник српских митолошких бића“

Градска библиотека Панчево вас позива на промоцију књига „Речник словенске митологије“ и „Речник српских митолошких бића“, ауторке Тамаре Лујак.

Промоција ових књига биће одржана у среду, 15. децембра 2021. у 19 часова у читаоници Градске библиотеке Панчево.

Гости:

  • Тамара Лујак, ауторка
  • и Зоран Пеневски, уредник и писац

…Време настанка словенских митова далеко нам је и непознато. Везе које владају између словенских богова нису поуздане, а не можемо се потпуно ослонити ни на изворе из којих црпимо своја знања. Зато је Речник дат у виду прича, предања и легенди које говоре о настанку одређених места, појава и бића. Заснована на познатим митовима и народним веровањима, књига Тамаре Лујак кроз низ одредница ствара подстицајну мрежу саткану од праисконских слика о ономе што нас окружује.
У овај чаробни свет својим предивним илустрацијама уводи нас Марица Кицушић, пружајући нам идеју о првобитним ликовним представама.
Намењен како деци тако и љубитељима митова и поштоваоцима бајковите прозе, може се рећи да је Речник незаобилазни увод у маштање.

…Ала, баук, вампир, вештица, змај, тодорци…

Књиге које говоре о српској митологији и старим митолошким бићима непоуздани су водичи кроз домаћи мит и религију јер су писане у давна, прадавна времена и обавијене маглом. Зато је Речник дат у виду прича, предања и легенди које говоре о настанку одређених појава, чудовишта и многих других бића. На основу познатих митова и народних веровања, Тамара Лујак је створила галерију праисконских створења која и данас живе у нашој близини…