НАЈНОВИЈЕ...
Трибина: „Др Иван Настовић – од психотерапије ка литератури и назад“

Трибина: „Др Иван Настовић – од психотерапије ка литератури и назад“

Четвртак, 23. април 2015. године у 19:30

Трибина: „Др Иван Настовић – од психотерапије ка литератури и назад“

Представљање дела др Ивана Настовића (1932. – 2013.), клиничког психолога и психотерапеута.

На трибини ће говорити представници Центра Настовић:

Слободан Николић, аналитичар снова
др Мирјана Ђурђевић, аналитичар снова
Стојан Мишић, психотерапеут у едукацији

др Иван Настовић (1932. – 2013.), клинички психолог и психотерапеут дубинско-психолошке оријентације, школовао се у Бечу и Цириху где је завршио едукацију на Сондијевом институту. Иза себе је оставио велико професионално дело од преко 10 књига, а многе од њих су јединствене код нас и у свету по тематикама које обрађују. Први се тродимензионално бавио сновима на овим просторима и први је дао дубинско-психолошки кључ за разумевање дела Иве Андрића, Лазе Костића, Милоша Црњанског, Николе Тесле и других. Протумачио је десетине хиљада снова који су помогли сневачима да начине важне промене у својим животима. Био је сјајан учитељ и своје знање је пренео својим ученицима на едукативним семинарима у Београду, Скопљу и Љубљани.

Централно место у његовом стваралачком делу заузима литература о сновима, али ће, осим тога, бити речи и о његовом доприносу клиничкој психологији и дубинско-психолошкој анализи књижевних дела, као и о групној анализи снова.

Трибина ће се састојати из 4 дела:

1. Представљање уџбеника др Ивана Настовића из области дубинске психологије: Неуротски синдроми, Его-психологија психопатије, Психопатологија ега и Дубинско-психолошки дијагностички практикум.

2. Представљање књига др Ивана Настовића о сновима: Психологија снова и њихово тумачење и 127 протумачених снова

3. Представљање књига др Ивана Настовића о дубинско-психолошкој анализи књижевних дела: Црњански, Јурсенар, Андрић, Тесла…

4. Представљање групне анализе снова

Линк: www.centarnastovic.com