НАЈНОВИЈЕ...
Млади атлас у библиотеци

Млади атлас у библиотеци

У четвртак, 10. августа, са почетком у 19:30, у Градској библиотеци Панчево, одржаће се промоција прве збирке песама Стефана Станојевића, младог песника и нашег суграђанина.

Збирка која носи наслов „Млади Атлас“, а коју потписује издавач „Балкански књижевни гласник“, објављена је ове године у едицији поезије “Црна библиотека”.

Стефан Станојевић, иначе студент Филолошког факултета у Београду, већ неко време континуирано реинкарнира поезију међу млађом публиком, гостујући у кафеима и кафанама у Београду, Панчеву, као и другим градовима… – где самостално или са још двојицом младих песника као поетска група „Пуч у Андори“, говори своје стихове, градећи репутацију „стенд-ап песника“. Његова поезија се може назвати горком или „забрањеном за оне испод 13 година“, може се категорисати као оштра и буковски-ласцивна, али чињеница да млади Станојевић има своје многобројне „фејсбук“ и „ријалити“ фанове, афирмише и издваја његову поезију каопре свега отворену, искрену и ангажовану.

Промоција збирке „Млади Атлас“ биће први књижевни догађај у оквиру Панчевачког културног лета, а модератор ће бити, такође наша суграђанка и књижевница Гордана Влајић.